Зеленська: У нас теж все дорожчає, але водночас убивають людей

Поки світ рахує, скільки в них залишилося на рахунку чи гаманці коштів, Україна рахує загиблих. Так перша леді Олена Зеленська відповіла на запитання в інтерв’ю ВВС про здорожчання цін на електроенергію у Великобританії.

Відео інтерв’ю 5 вересня опублікувала пресслужба Офісу президента на YouTube-каналі, пише інтернет-видання “Гордон

“Я розумію, що ситуація дуже важка, але хочу нагадати, що в той час, коли у світі існує COVID – досі існує, коли у світі існує підвищення цін, – все те саме відбувається і в Україні. У нас також все дорожчає, але в той самий час убивають людей. І тому, коли ви рахуєте, скільки у вас коштів залишилося на рахунку або в гаманці, ми, на жаль, рахуємо наших загиблих. І днями знову вбило ракетами людей, які просто гуляли у парку в Харкові. Загинула жінка, постраждали десятки людей. І кожного дня те саме. Це буде продовжуватися менше часу, якщо дійсно буде потужна допомога”, – заявила перша леді.

Вона сказала, що тим, хто не в Україні, важко зрозуміти, як тут перебувати. Тому вона на всіх майданчиках намагається говорити про війну, доносити “це простими людськими словами”, розповідаючи історії, зазначила Зеленська.

“Я впевнена, що кожного торкнуло – це відео облетіло весь світ, це було ще у березні – відео маленького хлопчика, який ішов і плакав на кордоні з Польщею. Ця дитина йшла сама, з рюкзачком, і він так гірко плакав, мені здається кожна мама, кожен тато, в якого є діти, не могли не плакати в цей момент. Я коли бачу такі речі, не можу себе втримати, аби не уявити себе або свою дитину на цьому місці, і мені здається, що кожна людина у світі, яка має людськість і чуйність, так само відчуває. Тому ці історії потрібно розповідати, ці обличчя потрібно показувати. Саме це і є обличчям війни, на жаль. Не кількість бомб, не кількість грошей, які витрачаються на цю війну, а саме ці людські історії. Їх десятки тисяч – страшних історій. У нас люди потерпають від мінно-вибухових травм кожного дня. На ці фото боляче дивитися, але потрібно, тому що саме це і є вартість війни. Не гроші, на жаль”, – розповіла Зеленська.

Забути чи не хотіти чути про війну, це те саме, що забути про загальнолюдські цінності, вважає дружина президента. Вона додала, що енергоносії і життя людей на Заході дорожчає не тому, що вони підтримують Україну, а через дії Росії.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини