“Чи стануть проукраїнські артисти на одній сцені з Loboda? Не стануть, бо не вірять” – фронтмен Kozak System

Соліст українського гурту Kozak System Іван Леньо в інтерв’ю, яке 10 липня опублікували на YouTube-каналі української журналістки Наталії Мосейчук, прокоментував своє ставлення до української співачки Loboda, яка після повернення з країни-агресора РФ пообіцяла допомагати відновлювати звільнене від російських окупантів рідне місто Ірпінь.

“У нас є зовсім упороті артисти – Ані Лорак, [Таїсія] Повалій, які стали колаборантами та воюють проти України. А є такі, наприклад, як Loboda, яка каже, що частину своїх прибутків буде віддавати дітям Ірпеня, – звернулася до Леньо ведуча. – Ваша [музична] спільнота буде булити таких людей, не допускати [на сцену]? Чи порадите ви українському глядачу приймати її після такого покаяння?”

Леньо у відповідь заявив, що проукраїнська музична спільнота не готова виходити із цією артисткою на одну сцену, попри те, що вона засудила російську агресію та займається волонтерством, передає інтернет-видання Гордон.

“До вчорашнього дня було дві спільноти – проукраїнська спільнота та “яка різниця” спільнота, – сказав він. – До проукраїнської спільноти, з якою ми товаришуємо, зустрічаємося, відносяться [співаки] Тарас Чубай, Тарас Петриненко, [гурти] “Кому вниз”, “Мандри”, “Без обмежень”, “Антитіла”, ТНМК, “Бумбокс”, ВВ, Kozak System, [співачка] Марія Бурмака. Можу забути багатьох – це величезний список артистів, у яких чітка громадянська позиція, це проукраїнські артисти. Чи стануть ці артисти завтра на [одній сцені] на концерті з Loboda, яка, попри своє минуле, зараз фінансує дітей Ірпеня? Не стануть. Чому? Бо не вірять. От і все. Хто оцінює? Я оцінюю – не вірю, не стану”.

Леньо наголосив, що може змінити свою думку після особистого спілкування з артисткою, побачивши відповідні документи щодо фінансової допомоги місту Ірпінь.

“Якщо вона усвідомить, яке величезне зло вона робила, гастролюючи [в РФ] і не проявляючи своєї громадянської позиції тут, – можливо, через рік, два чи 10 і станемо. Усім треба давати можливість еволюціонувати. Але це було б неприродно, якби озвучена мною когорта завтра прийняла б цю артистку до себе”, – підсумував він.

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини