“Ще не вмерла України”: Макрон процитував у Twitter слова гімну, зазначивши, що українці можуть розраховувати на братерство Європи

Українці можуть розраховувати на братерство Європи. Про це 16 червня у Twitter за підсумками візиту до України повідомив президент Франції Еммануель Макрон.

“Ще не вмерла України, – написав він українською. – Ні слава, ні воля України не вмерли. Ці слова є першими з гімну українців. Я говорю їм сьогодні з Києва: ви можете розраховувати на братерство Європи, щоб Україна залишалася вільною”.

Макрон також написав серію повідомлень у Twitter українською, передає інтернет-видання Гордон.

Зокрема, він зазначив, що Україна “є частиною європейської родини”.

“Разом зі своїми партнерами з Німеччини, Італії та Румунії, підтримуючи статус України як безпосереднього кандидата на вступ до Європейського союзу, ми підтверджуємо це президенту [Володимиру] Зеленському, – додав Макрон. – У найближчі дні, як тільки Європейська комісія визначить рамки для обговорення, ми, 27 держав – членів ЄС, повинні будемо разом прийняти важливі історичні рішення, щоб втілити наші обіцянки. Ми повинні показати Україні рішучий і чіткий вчинок”.

Президент Франції наголосив, що “у короткостроковій перспективі для обговорення і розробки з Україною відповідей на питання безпеки, енергетики, мобільності, зміцнення інфраструктури та молоді нам як європейцям потрібно буде знайти нові форми союзів”.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини