Герої – серед нас: 15-річний хлопець допоміг ЗСУ знищити колону окупантів під Києвом

Українці надзвичайно відважні у своєму протистоянні російській агресії. Одним із прикладів цього є 15-річний Андрій Покраса. Хлопчина, який під Києвом допоміг ЗСУ знищити колону окупантів.

Здавалося б, Андрій Покраса – звичайнісінький підліток. 15-річний хлопець обожнює кататись на скейтборді. А ще він керує дроном. І саме цей гаджет допоміг нашим військовим знешкодити ворожу колону техніки, передає 24 канал.

Допоміг військовим знешкодити ворожу колону

Про насування колони російської техніки повідомили бійці територіальної громади. Вони побачили її поблизу села Березівка, яким проходить Житомирська траса. Саме воно розташоване за майже 40 кілометрів від столиці.

Ясна річ, що для знищення ворожої колони потрібно було знати точні координати. Тож бійцям ТрО спало на думку звернутись до Андрія Покраси, 15-річного хлопця, який єдиним в околиці вміє керувати дроном.

Він був єдиним, хто мав досвід роботи з безпілотниками у цьому регіоні,
– підкреслив Юрій Касьянов, командувач відділу безпілотної розвідки ЗСУ.

Тож підліток разом із батьком, ризикуючи власними життями, виїхали у поле та запустили дрон. Це було у суцільній темряві. І саме вона допомогла виявити ворожу техніку. А все тому, що в одній з вантажівок водій не додумався вимкнути фари.

Андрій розповідає, що це була одна з найбільших колон з-поміж тих, які рухались трасою. Але саме хиба російського окупанта зіграла з усіма загарбниками злий жарт.

За допомогою мережі хлопчик надіслав ЗСУ як координати колони, так і світлини, зроблені з допомогою дрона. Це й дозволило нашим захисникам знищити ворога, який рухався до Києва.

Бажання захистити Київ взяло гору над страхом

Підліток зізнається, що російський конвой його не на жарт перелякав. Але він розумів, що може за допомогою своїх умінь захистити столицю. І це бажання перемогло над страхом. Юрій Касьянов підкреслив, що 15-річний Андрій Покраса – “справжній герой, герой України”.

Зауважимо, що від початку повномасштабного вторгнення російська армія зазнала суттєвих втрат. Мовиться про десятки тисяч бійців, а також тисячі одиниць техніки.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини