У Європарламенті запропонували позбавити Угорщину права голосу через порушення принципів ЄС

Угорщину варто позбавити права голосу в Європейському Союзі. Крім того, що в цій країні порушується верховенство права, її влада використовує принцип одностайності в ЄС як засіб шантажу.

Про це заявила віцепрезидентка Європарламенту Катаріна Барлі в інтерв’ю MDR Aktuell. Зокрема, вона зазначила, що зараз, імовірно, настав час прискорити процедуру, передбачену статтею 7 Угоди ЄС, і тимчасово позбавити Угорщину права голосу, – пише Оbozrevatel.

“Зараз у випадку з Угорщиною це (застосування принципу одноголосності в ЄС. – Ред.) насправді перетворилося на засіб шантажу”, – сказала Барлі.

Вона також зазначила, що зараз уже неможливо говорити про будь-які демократичні та конституційні умови в Угорщині, де прем’єр-міністр Віктор Орбан “частину за частиною повністю взяв країну в свої руки”.

Нагадаємо, делегація Угорщини 2 червня вкотре заблокувала процес запровадження шостого пакета санкцій Європейського Союзу проти РФ, вимагаючи виключити з “чорного списку” патріарха Кирила – прихильника агресивної війни проти України.

Крім того, Угорщина додала незначні технічні вимоги в контексті неповного ембарго на російську нафту.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини