“Тільки не пиши мені про війну…”: захисник України присвятив зворушливий вірш доньці (відео)

Український захисник, командир відділення у 68 ВЕБ ЗСУ, а також екоактивіст, музикант, підприємець, голова ГО “Єдина планета” та посланець з питань толерантності ПРООН в Україні Павло Вишебаба захопив мережу зворушливим віршем. Літературний твір він присвятив дочці. Рядки боєць поклав на музику і закликав дитину не писати про війну та смуток.

Відповідний ролик боєць опублікував на своїй сторінці в TikTok. Він розповів, що дочка перебуває в Європі, де ховається від ворожих куль та ракет. Дівчинка запитала у батька, що йому написати в листі від руки. У відповідь у віршах Вишебаба закликав дитину розповісти про все радісне, що відбувається там, передає Обозреватель.

“доньці”

Тільки не пиши мені про війну, розкажи, чи є біля тебе сад, чи ти чуєш коників і цикад, і чи повзають равлики по в’юну.

Як у тих далеких від нас краях називають люди своїх котів? Те, чого найбільше би я хотів, щоб не було суму в твоїх рядках.

Чи цвіте там вишня та абрикос? І якщо подарують тобі букет, не розказуй, як бігла ти від ракет, Розкажи, як добряче нам тут жилося.

В Україну запрошуй усіх людей, тих, кого зустрінеш на чужині, ми покажемо кожному по війні, як ми вдячні за спокій своїх дітей.

(Павло Вишебаба)

@vyshebaba Лист донці в ЄС #війна #віршідлядуші #віршіукраїнською #укртікток #рек #зсу #україна🇺🇦 ♬ Divenire – Ludovico Einaudi

Захисник подякував мешканцям Європи за спокій українських дітей та закликав доньку запрошувати до нашої країни всіх, кого зустріне на чужині.

Зазначимо, Вишебаба народився у Краматорську Донецької області. Після закінчення університету з відзнакою переїхав до Києва. Брав активну участь у Революції Гідності, зокрема в роботі пресцентру Штабу національного опору. Після повалення режиму Януковича півтора року працював у пресслужбі Кабінету міністрів України, де займався міжнародною комунікацією та зв’язками між міністерствами.

Після окупації Краматорська “найманцями РФ та колабораціоністами” повністю відмовився від російської мови. Також Вишебаба відомий широкому загалу завдяки участі в антихутряній кампанії ХутроOFF.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини