Папа Римський готовий їхати до путіна для припинення війни в Україні, до Києва до цього візит не планує

Папа Римський Франциск хотів домовитися про зустріч з президентом рф володимиром путіним у Москві, щоб спробувати зупинити війну в Україні. Кремль відповідь наразі не дав. 

Про це понтифік розповів в інтерв’ю виданню Corriere della Sera, пише УНН.

“Я попросив кардинала Пароліна після двадцяти днів війни передати путіну повідомлення, що я готовий поїхати до Москви. (…) Відповіді ми ще не отримали і продовжуємо наполягати, навіть якщо я боюся, що Путін не може і не хоче проводити цю зустріч прямо зараз. Але ж стільки жорстокості, як не зупинити? Двадцять п’ять років тому ми пережили те саме з Руандою”, – сказав понтифік.

Папа Франциск занепокоєний тим, що путін поки що не зупиниться, відзначає видання.

Понтифік у розмові, як вказано, завжди повертається до того, що правильніше робити. Багато хто просив його про символічний жест у вигляді візиту в Україну. Але відповідь зрозуміла. “До Києва я поки що не поїду”, — пояснює він. “Я послав кардинала Міхаела Черні (префекта Дикастерії зі сприяння цілісному людському розвитку) та кардинала Конрада Краєвського (подавця милостині Папи), які вирушили туди вчетверте. Але я відчуваю, що мені не треба їхати. Спочатку я повинен поїхати до Москви, спочатку я маю зустрітися з путіним. Але я також священик, що я можу зробити? Я роблю те, що можу. Якби путін відчинив двері…”, – сказав Папа Франциск.

Папа Франциск повідомив журналістам під час візиту на Мальту, що розглядає можливість поїздки до Києва, аби звернутись там із закликом до миру. Понтифік сказав, що поїздка “на столі”.

Франциска запросили Президент України Володимир Зеленський, мер Києва Віталій Кличко та голова УГКЦ Святослав Шевчук.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини