На Львівщині скасували комендантську годину у Великодню ніч

Але нічних богослужінь у Львові не буде.

В ніч з 23 на 24 квітня на Львівщині не буде комендантської години. У Великодню ніч віряни в області зможуть потрапити на нічні богослужіння. Але у Львові із міркувань безпеки нічні богослужіння скасовані. Про одноразову відміну комендантської години повідомили в Львівській обласній військовій адміністрації у п’ятницю, 22 квітня, передає ZAXID NET.

ЛОВА опублікувала наказ у якому йдеться, що від 23:00 суботи 23 квітня і до 06:00 ранку неділі 24 квітня комендантської години на Львівщині не буде.

Директор департаменту «Адміністрація міського голови» ЛМР Євген Бойко повідомив у п’ятницю, 22 квітня, що у Львові з міркувань безпеки нічних богослужінь не буде. Денні літургії відбуватимуться без змін, як і було заплановано.

«Попри те, що рішенням Львівської обласної військової адміністрації в Пасхальну ніч скасовано комендантську годину, змін у графіку святкових богослужінь у храмах Львова не буде. Всі богослужіння заздалегідь сплановані, складено відповідні графіки, які минулої неділі були озвучені людям», – повідомив Євген Бойко, якого цитує прес-служба Львівської мерії. Відтак мешканців та гостей міста просять з розумінням поставитися до прийнятого рішення.

«Усі графіки пасхальних богослужінь були сформовані ще до Вербної неділі. Тому, так як вони були сформовані, так вони і будуть звершуватися. Час ночі, на жаль, є сприятливий для ворога. Вранці, вдень, коли є сонце, ми маємо більше можливостей захистити вірян. Вранці легше сховатися – пройти в укриття. Тому закликаємо людей приходити на богослужіння у світлий час. Світло завжди перемагає темряву. Воскресіння переможе ніч. Воскресіння – це світло, це радість, це перемога. І ми також обов’язково переможемо. А Паску святкуватимемо так, як вже запланували», – додав Кіпріан Лозинський, ігумен ПЦУ.

До слова, українців закликали уникати масових богослужінь на Великдень, адже російські війська можуть обстрілювати церкви. Українцям радять за можливості залишатися вдома та дивитися трансляції літургій онлайн.

Втім, святкові богослужіння у церквах таки відбудуться.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини