На Херсонщині загинув срібний призер чемпіонату Європи з кульової стрільби Іван Бідняк

Ексспортсмен вступив у лави ЗСУ і загинув під час бойового завдання.

У Херсонській області загинув призер чемпіонатів Європи з кульової стрільби Іван Бідняк. Про це повідомляє відділення НОК у Львівській області, передає Суспільне.

На початку повномасштабного вторгнення росії Бідняк перебував у Європі, але повернувся в Україну після чого вступив у лави Збройних сил України. Увесь цей час він перебував в українській армії.

Близький друг Бідняка розповів, що його загибель відбулася у середу, 20 квітня. Тоді ексспортсмен перебував на Херсонщині, виконуючи бойове завдання.

“Він родом з Дніпропетровської області, коли почався широкомаштабний наступ він повернувся з роботи в Європі додому і встав у ряди ЗСУ. Я хотів допомогти йому чим можу, купив у Польщі необхідну йому амуніцію, посилка дійшла в його підрозділ сьогодні (20 квітня), проте, на жаль, він не встиг її отримати. Він загинув від ворожої кулі, виконуючи бойове завдання”, – розповів друг Бідняка.

Бідняк народився на Дніпропетровщині. У нього залишилися дружина та 6-річний син.

Що відомо про Івана Бідняка

Бідняк почав змагатися на турнірах ще у 2004 році, здобувши перші нагороди на рівні юніорів.

У 2005 році Бідняк став чемпіоном Європи у стрільбі з пістолета на дистанції 25 метрів і у тому ж році виборов “срібло” на дистанції 10 метрів.

На дорослому рівні найкращими результатами Бідняка є “срібло” Євро-2010 у командних змаганнях зі стрільби з пневматичного пістолета (10 метрів). А у 2013 році виграв “срібло” в особистому турнірі зі стрільби на 25 метрів та “бронзу” у командному.

Також Бідняк виборов олімпійську ліцензію для України на Ігри-2012 (стрільба з пневматичного пістолета на 10 метрів). Але у Лондоні не виступив – замість нього змагалися Деніс Кушніров та Олег Омельчук, який посів п’яте місце.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини