Естонія першою серед країн ЄС визнала дії Росії в Україні геноцидом

Естонія визнала дії Росії в Україні геноцидом.

Як повідомила голова партії Слуга народу” Олена Шуляк, парламентарі Естонії ухвалили історичне для України рішення, передає ТСН.

Вона зазначила, що естонці першими, ще у далекому 1993 році, визнали влаштований сталінською Росією Голодомор геноцидом українського народу.

“Ми знаємо Естонію як країну нульової толерантності до будь-якого тоталітаризму, диктатури, геноциду та інших проявів нелюдської антигуманної політики. І сьогодні вони першими розглянули питання про визнання геноциду, який вчинила та сама Росія на території України – але вже у ХХІ столітті”, – наголосила Шуляк.

Голова партії “СН” додала, що визнання дій Росії геноцидом важливо не лише для України, але і для Європи, і для решти світу.

“Ганебна, страшна, нелюдська практика геноциду повинна бути назавжди стерта з життя світу. Найменші натяки і прояви на неї повинні бути засуджені і покарані до того, як перетворяться на катастрофу. Світовий порядок ХХІ століття не повинен містити самої можливості геноциду. Це – висока і велика місія для всіх людей доброї волі на нашій планеті. І Естонія сьогодні зробила перший крок до того, щоб цю місію виконати”, – зазначила Шуляк та висловила вдячність естонським колегам всьому народу за підтримку України у тажкі часи.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини