“Хочу, що мене евакуювали”: маленька дочка захисниці Маріуполя Аліса просить про допомогу (відео)

Маленька Аліса, донька жінки-медика, вже понад 50 днів перебуває в одному з бункерів “Азовсталі” в Маріуполі, дівчинка просить евакуювати її з міста.

Відповідне фото і відео та звернення про допомогу захисники Маріуполя надали редакції 24 каналу, передає Укрінформ.

На відео маленька дівчинка розповідає, що її звати Аліса і вона перебуває у бункері.

“Хочу, щоб мене евакуювали”, – каже Аліса.

У Маріуполі, який блокують російські загарбники, все ще залишається багато мирних українців. Вони опинилися у пастці та просять врятувати їх.

Мама маленької Аліси – медик, вона захищає місто. Дівчинка, так само як і сім’ї військових та сотні цивільних, вже понад 50 днів перебуває в одному з бункерів “Азовсталі” в повністю блокованому Маріуполі. У полоні росіян перебувають і діти, і люди похилого віку.

“Подивіться в її очі. Очі, сповнені надії. Уявіть, як її світле ніжне волосся розвіюється від морського вітру. Уявіть, як під весняними теплими променями сонця вона зараз мала б бігати та сміятися. Хіба наші діти заслуговують на те, що зараз з ними відбувається?” – говорять захисники.

Військові, які боронять від ворога Маріуполь, зазначають, що після того, як загарбники спеціально вгатили по Драмтеатру, де ховалися понад 1 000 мирних жителів, та після їхніх атак по пологовому будинку, люди бояться евакуйовуватися, бо не вірять окупантам.

“Без гарантій світової спільноти, без підтримки міжнародних дипломатів – цивільне населення, наші діти будуть гинути й далі. У блокованому Маріуполі, у підвалах “Азовсталі”, – наголошують захисники.

Вони закликають світ прокинутися заради майбутнього дітей.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини