“Сумщину звільнили від окупантів” – голова ОВА Дмитро Живицький

Голова ОВА заявив, що військових РФ у регіоні більше немає, але закликав поки що почекати із прибиранням місцевості після воєнних дій – територія зараз небезпечна.

ЗСУ повністю звільнили територію Сумщини від окупантів. Місцевих жителів попередили, що якщо вони чують звуки вибухів – це працюють українські рятувальники та вибухотехніки, передає Сьогодні.

Про це заявив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.

Наразі експерти знешкоджують боєприпаси, які залишили російські військові на нашій землі. Живицький закликав поки що не прибирати територію області, оскільки можна натрапити на вибухівку.

“Територія області не є безпечною! Дуже багато замінованих та необстежених ділянок. Не з’їжджайте на узбіччя та не користуйтеся лісовими дорогами. Не підходьте до знищеної техніки чи місць стоянок орків! Знаю, там все жахливо, але ще не час для прибирання. Спочатку – розмінування”, – написав голова ОВА.

В області триває зачистка

Ще 1 квітня було відомо, що російські війська розширювали свою присутність на Сумщині, а також вороги обкопувалися в громадах. Раніше південна частина області була окупована. На території було понад тисячу одиниць техніки.

Проте вже 3 числа голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький розповів про відновлення контролю над районами області. Збройні сили 3 квітня фактично повернули контроль над Конотопським районом.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини