“Росія не має боєприпасів і солдатів, щоб захопити Донбас” – розвідка Британії

На Заході оцінили потенціал Путіна перед великою битвою на сході України.

Розвідка Великої Британії не бачить у армії Росії потрібної мотивації, а також наявності достатнього резерву для того, щоб досягти великих успіхів на Донбасі. Однак і залишити цей напрямок Кремль наразі не готовий, передає Сьогодні.

Про це йдеться у зведенні з українського фронту на 7 квітня, яке опубліковало у телеграм-каналі Міністерство оборони Сполученого Королівства.

У британській розвідці вважають, що основним напрямком діяльності російських збройних сил в Україні є розвиток наступальних операцій на сході нашої країни.

Російська артилерія та авіація продовжують завдавати ударів по лінії контролю над Донбасом.

“Удари Росії по об’єктах інфраструктури всередині України, ймовірно, спрямовані на те, щоб знизити здатність українських збройних сил поповнювати запаси та посилити тиск на український уряд”, – йдеться у повідомленні.

Розвідка наголошує на наявності факторів, які мають завадити російській армії здійснити свої плани на Донецькому напрямку.

“Попри переорієнтацію сил та засобів тилового забезпечення для підтримки операцій на Донбасі, російські сили, ймовірно, продовжать стикатися з проблемами морального духу та нестачею припасів й особового складу”, – йдеться у зведенні MI6.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини