“Це життєво необхідно”: “Один в каное” закликали переходити на українську

З початку війни чимало людей, які раніше в побуті спілкувалися російською, вирішили свідомо перейти на українську мову.

Учасники гурту “Один в каное” закликали слухачів якнайшвидше почати спілкуватися українською, щоби назавжди звести кордон між Україною та росією, – пише Таблоїд.

“Ми знаємо, що ви говорите різними мовами, ми не раз чули це на наших концертах, ми читали це в коментарях під нашими постами та відео. Ми чудово розуміємо, якій наглій і наполегливій русифікації піддавалась Україна впродовж кількох століть”, – зазначили учасники колективу.

 

За словами виконавців, їм пощастило народитися у містах, де українська, як мамо і тато.

“У кожного з нас своя історія, своє трактування, своя впертість. Але всі “але” такі неважливі і мізерні, коли бомби летять в тіло нашої нації, а за ними чути слова: “межі росії проходять там, де проходять межі російського язика”, – написали артисти.

“Тож переходьте на українську мову, навіть якщо вона для вас не рідна! Не бійтесь і не соромтесь робити помилки, почуватись незручно, говорити суржиком! Говоріть українською і вона вас прийме і пройме, і стане міцним кордоном між Україною та росією назавжди!”, – закликали “Один в каное”.

 

“Переходьте на українську, бо це життєво необхідно! Заради вас, заради ваших дітей, заради нашої нової України. Якщо ми не зробимо цього сьогодні і не станемо єдиною сильною українською нацією, без роздвоєння і хвороби зросійщення – війна ніколи не покине наш дім”, – наголосили учасники гурту.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини