“Бездіяльність – це гріх, вони заплатять за страх та мовчання” – Вітовська засудила росіян, які “не обирали Путіна”

Українська актриса театру та кіно Ірма Вітовська запропонувала стягувати репарації з росіян, які не погоджуються з політикою президента-агресора Володимира Путіна, але мовчать і нічого не роблять. Вона вважає їх співучасниками злочину, а бездіяльність — найбільшим гріхом.

Такими думками Вітовська поділилася в інтерв’ю УП. Акторка зазначила, що все, що відбувається зараз в Україні, через мовчання громадян РФ. Росіяни щоразу сміються над фальсифікованими виборами, але не змінюють ситуацію.

За словами акторки, бездіяльність росіян призвела до того, що вони всі тепер колективно відповідають за те, що відбувається.

Я думаю, що мовчати – це теж гріх. Тому я ще раз повторюю, що ті одиниці, які завжди були голосними, вони так і залишилися голосними. Російські лідери думок не почуті, тому що їх дуже мало для впливу. Ну і хто з простих людей буде слухати якихось професорів, філософів, лідерів думок? Звичайно, їм телевізор рідніший“, – заявила Вітовська.

Актриса наголосила, що саме народ є носієм влади, однак у Росії спостерігається “абсолютна нездатність брати відповідальність у свої руки, інфантильна абсолютно позиція”.

Вони всі розуміють, що вони будуть розплачуватися, і вони на це йдуть. Мами на це йдуть! Мене дивує просто. От ті батьки – як? Вони прекрасно розуміють, де їхні діти, і нічого не можуть зробити? Ви знаєте, я – мама, я б рвала, не знаю що. Мені б було все одно на своє життя, але принаймні розбурхати це суспільство. Тому я їх зараз звинувачую. Це завдяки їхньому мовчанню“, – наголосила зірка українського кіно.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини