Проросійський нардеп Ілля Кива погрожує заступнику голови Кіровоградської облради (фото)

Проросійський народний депутат Ілля Кива, якого виключили навіть з фракції ОПЗЖ, надіслав sms-повідомлення з погрозами заступнику голови Кіровоградської обласної ради Дмитру Ліньку.

Лінько виклав sms-листування на своїй сторінці у Facebook.

У листуванні Ілля Кива попереджає Лінька, що денацифікація, яку Росія використала як один із приводів вторгнення в Україну, передбачає тотальне знищення усіх, хто має навіть дотичне відношення до націоналістичного руху.

“Тому, якщо тебе не стане, а, швидше за все, так і буде найближчим часом, я все одно прийду до вас додому. Ви ж прийшли, коли мене не було вдома…”, – написав він.

На що Лінько відповів, що його друзі вже приходили, але він не встиг із ними поговорить, бо вони згоріли, і пообіцяв, що Киву теж знайдуть.

Колишній народний депутат України, а з 2020-го року заступник голови Кіровоградської обласної ради Дмитро Лінько зараз воює на Київщині. Зокрема, брав участь у боях за Гостомель.

Дмитро Лінько народився в колишньому Кіровограді, закінчив з золотою медаллю 16-ту школу.

Відомий активною проукраїнською позицією. Ще в 2008-ому його затримувала поліція за організацію правого маршу УПА. В 2010-му, після маршу в Одесі на честь убитого українського студента й активіста Максима Чайки, був затриманий нібито за напад на офіс проросійського політика Ігоря Маркова.

З початком АТО в Донецькій та Луганській області брав участь в бойових діях. Зокрема, у звільненні Маріуполя, в боях за Піски, Мар’їнку, Іловайськ. Став першим командиром батальйону “Свята Марія”, створеного МВС із підрозділів “Шахтарська” та “Азова”.

Іллі Киві 6 березня Генпрокурорка України Ірина Венедіктова повідомила про підозру в державній зраді та публічних закликах до зміни меж території України.

Оскільки 24 лютого – у день військового нападу Росії на Україну Кива заявив в ефірі російського телебачення, що Україна «поневолена і поставлена на коліна Заходом, просякнута нацизмом, і в неї нема майбутнього», та повідомив, що українському народу «потрібне звільнення».

Ще до початку військового вторгнення Росії в Україну він виїхав до Іспанії.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини