“Наш світ сьогодні подібний на кришталь, він дуже крихкий”: Садовий заявив, що Львів готовий прийняти мільйони людей

Мер Львова Андрій Садовий в інтерв’ю “ВВС News Україна”, опублікованому 18 лютого, заявив, що Львів готовий прийняти мільйони українців у разі повномасштабного вторгнення Росії й має необхідні для цього ресурси.

“На сьогодні ми можемо подати санітарний об’єм води до Львова за повної відсутності електроенергії. Ми суттєво збільшили кількість медикаментів у лікарнях. Їх має вистачити на три місяці. Збільшили запаси крові. Усі стратегічні підприємства обладнали дизельними генераторами”, – розповів Садовий, передає інтернет-видання Гордон.

Він зазначає, що досвід прийняття великої кількості людей з інших регіонів України Львів має із 2014 року.

“Тоді орієнтовно 10 тис. людей переїхали до Львова з Донецька, Луганська і з Криму. І всі вони фактично знайшли тут другий дім. Було повне сприяння із дитячими садками, школами, працевлаштуванням”, – наголосив мер.

Він також розповів, що у Львові є 6 тис. укриттів. І водночас визнав, що не всі вони станом на сьогодні зберегли своє функціональне призначення.

“Так, є випадки, коли в одному чи у другому є ресторани, але це не звільняє їх від необхідності бути відкритими, прийняти людей, якщо буде надзвичайна ситуація”, – наголосив Садовий.

Він також додав, що кожен житель Львова сам “має дбати про свою безпеку”.

Назвавши Росію “ведмедем, якого треба запхати назад у барліг”, Садовий заявив, що Львів “збільшуватиме динаміку” в навчанні стрільбі, зокрема і старшокласників.

“Ми живемо поруч із Росією. Росія була, є і буде джерелом агресії. Ми повинні бути левом, який має цього ведмедя запхати назад у його барліг. У нас немає інших варіантів. Хтось говорить: не потрібно, так ми будемо дратувати. Кого дратувати? Цей ведмідь буде нападати на нас постійно. І якщо, дай боже, мине ця напруга сьогодні, вона може з’явитися через місяць, через рік”, – сказав мер Львова.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини