Канада переводить своє посольство з Києва до Львова

Канада вирішила тимчасово перевести дипломатів через загрозу вторгнення Росії.
Фото: УНН

ФОТО: УНН

Канада тимчасово переводить своє посольство у Києві до Львова. Таке рішення країна прийняла на тлі загрози російської агресії та імовірного нападу Росії на Україну. Про це заявила міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі повідомляє Укрінформ, – пише Твоє місто.

«Зважаючи на продовження погіршення безпекової ситуації, спричинене збільшенням російських військ на кордонах України, ми перемістимо нашу роботу до тимчасового офісу у Львові й тимчасово припинимо діяльність свого посольства в Києві», – сказала Жолі.

Також вона запевнила, дипломатична участь Канади в Україні продовжується. Послуги для громадян будуть надавати із тимчасового офісу, за попереднім записом. Попри те, можливість надавати консульську допомогу канадцям в Україні може ставати обмеженішою, наголосила очільниця МЗС Канади. Роботу посольства у Києві планують відновити, як тільки безпекова ситуація це дозволить.

Мелані Жолі зауважила, що громадянам Канади й надалі варто уникати подорожей до України. Також Канада закликає тих, хто перебуває в Україні, покинути її територію.

Нагадаємо, раніше про перенесення генконсульства з Дніпра до Львова заявила Німеччина.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини