Супутники Maxar сфотографували російську військову техніку в Білорусі

Ракетні комплекси С-400 та «Іскандер», а також штурмовики Су-25 розташовані за 50 кілометрів від України.

Супутники американської компанії Maxar Technologies зробили нові знімки російської військової техніки у Білорусі. Вони розташовані за 50 кілометрів від України, передає ZAXID NET.

Фото російської техніки Maxar зібрала ще 4 лютого, пише Reuters. Вони свідчать про те, що російські підрозділи, озброєні ракетники комплексами та штурмовиками, розгорнулися у трьох місцях за 50 км від українського кордону – у Єльську, Речиці та Лунинці.

Згідно із знімками, 15 штурмовиків Су-25 і зенітно-ракетні комплеки С-400 розташавані на аеродромі у Лунинці, а комплекси «Іскандер» розміщені неподалік Єльська.

Водночас Reuters заявив, що не зміг самостійно перевірити супутникові зображення. Зазначимо, що раніше Росія заявляла, що перекинула Су-25 та С-400 до Білорусі для нібито проведення спільних навчань «Союзна рішучість». Маневри триватимуть з 10 по 20 лютого і проходитимуть безпосередньо біля кордону України з Білоруссю.

Російська загроза

Про ймовірність вторгнення Росії в Україну неодноразово заявляла українська й іноземні розвідки, а також – Державний департамент США. За останніми даними, Росія вже зосередила поблизу України понад 100 тис. військових і відправила до кордону з Україною армійські медичні підрозділи. На тлі можливого наступу Велика Британія і США відправили до України кілька літаків зі зброєю.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини