Ляшко розповів, коли захворюваність на Covid-19 піде на спад

У найближчі два тижні в Україні може вдвічі зрости кількість нових інфікувань Covid-19. Однак вже на початку березня ситуація із захворюваністю має стабілізуватися.

Про це під час брифінгу 7 лютого заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, передає кореспондент Львівського порталу.

За його словами, захворюваність на коронавірус в Україні зростає четвертий тиждень поспіль. Лише за минулий тиждень зареєстрували 242 942 випадки, водночас за минулу добу, 6 лютого, коронавірус виявили ще у 23 тисяч українців.

«В Україні приріст нових зареєстрованих випадків за останні сім днів склав +44%. Тобто це перший тиждень з чотирьох останніх, коли кількість випадків за тиждень не подвоїлась. Відповідно до наших прогнозів, у найближчі два тижні ця цифра ще може зрости – до 60 000 осіб на добу», – заявив міністр.

Очільник МОЗ також нагадав про досвід інших країн, де від початку зростання захворюваності до піку проходить близько одного місяця. Оскільки в Україні зростання триває вже чотири тижні поспіль, то на п’ятому тижні також можна чекати збільшення кількості нових хворих. Але вже з сьомого тижня, тобто на початку березня, захворюваність, ймовірно, почне стабілізуватись та піде на спад.

Нагадаємо, 3 лютого в Україні зафіксували антирекорд нових випадків Covid-19. Тоді коронавірус  підтвердили у 43 778 людей. Водночас наступного дня, 4 лютого, рекорд за кількістю нових коронавірусних хворих поставила Львівщина, де за одну добу захворіло 3890 людей. Таким чином Львівщина перевищила епідемічний поріг більш, ніж удвічі.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини