“Гранд-майстер лицемірства, якому байдужа країна”. Подоляк прокоментував поведінку Порошенка після оголошення йому підозри в держзраді

П’ятий президент України Петро Порошенко після оголошення йому підозри в держзраді ультимативно вимагає в держави не перетинати червоних ліній та постійно на цьому спекулює замість того, щоб захищатись у межах процесуальної процедури.

Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв’ю виданню “Факти”, опублікованому 30 грудня.

Подоляк переконаний – Порошенко має відстоювати свою правоту в судових інстанціях, а не влаштовувати “політичної істерії”.

“Зараз із боку соратників пана Порошенка почалася абсолютно свідомо зрозуміла політична істерія, тому що це спосіб захисту, якому віддає перевагу Петро Олексійович. Він не намагається захиститись у рамках процесуальної процедури – прийшов, дав свідчення, усе розклав: “Ось ці розпорядження були мною підписані, а ці – не були. Так, у 2014–2015 роках ми об’єктивно не могли взяти для певних ТЕС вугілля ніде, крім окупованих територій. Чому ми збрехали, коли казали, що не купуємо вугілля у “ДНР” та “ЛНР”? Це була (умовно кажучи) операція прикриття. Так, зробив це, тому що мотиви були такі”. І, можливо, прокуратура скаже: “Так, звичайно, ви мали право”. І тоді суспільство почне вірити своїй державі”, – наголосив Подоляк.

Мінські угоди, підписані Порошенком, радник керівника ОП назвав убивчими для України, а його самого людиною, якій байдужа доля країни, на відміну від президента Володимира Зеленського.

“Так само, за аналогією, замість того щоб прийти і сказати: “Дивіться, я підписав у 2015 році Мінські угоди, ця послідовність кроків є вбивчою для України”, – і взяти зараз солідарну відповідальність із державою, він починає ультимативно вимагати в держави не перетинати якісь червоні лінії і на цьому постійно спекулює. Утім, гранд-майстер лицемірства не може інакше поводитися. Це людина, якій байдужа країна. Не тільки йому, багатьом олігархам також. І це руйнує державу. А для президента Зеленського Україна на першому місці”, – наголосив Подоляк.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини