У МОЗ повідомили, коли потрібно ревакцинуватися від Covid-19

МОЗ передбачає надходження вакцини, що забезпечить понад 70% населення повноцінною ревакцинацією двома дозами.
Фото: Freepek

ФОТО: FREEPEK

Міністерство охорони здоров’я передбачає ревакцинацію проти корона вірусу через один рік після отримання базового курсу щеплення. Про це пише «Суспільне» з посиланням на головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна, – повідомляє Твоє місто.

Він зазначив, що людина, яка отримала щеплення у 2021 році, має через рік звернутися до пункту щеплення та центру вакцинації населення й отримати повторне щеплення двома дозами вакцини. Вакцинуватись можна буде іншим препаратом, не тим, який використовували при першому щепленні.

Він додав, що МОЗ передбачає надходження вакцини, що забезпечить понад 70% населення повноцінною ревакцинацією двома дозами. В Україну, каже він, може приїхати будь-яка вакцина: AstraZeneca, Moderna, Johnson & Johnson тощо. Точний графік постачання препарату за механізмом Covax буде відомий у першому кварталі 2022 року.

«Враховуючи поточні залишки, у нас є законтрактовано або вже гарантовано надходження для вакцинації принаймні 70% населення України повноцінною ревакцинацією двома дозами», — запевнив він.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини