Саудівський лоукостер Flynas відновить прямі рейси до Львова

Саудівський лоукостер Flynas навесні 2022 року відновить прямі рейси зі столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяда до Львова.

Авіакомпанія внесла польоти до розкладу з 3 травня із частотою тричі на тиждень – у вівторки, четверги та суботи, передає Цензор.нет

Хоча Flynas позиціонує себе як бюджетний авіаперевізник, авіаквитки в обидві сторони без багажу коштують $720. Така вартість пояснюється тривалістю рейсу – 5,5 годин і тим, що рейс орієнтований на туристів із Саудівської Аравії, які з настанням спеки у своїй країні вирушають у прохолодніші регіони.

Flynas уперше вийшов на український ринок улітку 2021 року. У червні авіакомпанія полетіла до київського аеропорту “Бориспіль”, у липні – до Львова.

Маршрутна мережа Flynas в Україну включала п’ять напрямків: Ер-Ріяд-Київ, Джедда-Київ, Ер-Ріяд-Львів, Джедда-Львів та Ель-Касім-Львів. Останні два маршрути виконувались як один суміщений рейс із проміжною посадкою.

Восени Flynas згорнула чотири з п’яти маршрутів. Зараз авіакомпанія виконує лише один рейс – Ер-Ріяд-Київ.

За даними Державного агентства розвитку туризму, за дев’ять місяців 2021 року Україну відвідали майже 50 тис. туристів із Саудівської Аравії, які витратили у країні $100 млн.

Саудівський лоукостер вирішив полетіти в Україну після того, як влада Саудівської Аравії дозволила з травня поїздки своїх громадян за кордон.

Розвитку в’їзного туризму сприяло й те, що президент України Володимир Зеленський скасував візи для підданих Саудівської Аравії. Досі прямі рейси між Україною та Саудівською Аравією не виконувались.

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини