Почали відмирати органи: у 68-річного мешканця Стрия діагностували рідкісне ускладнення COVID-19

фото: Depositphotos

Поступово відмирали частинки одразу трьох органів – нирок та селезінки.

У 68-річного чоловіка зі Стрия, який хворів на коронавірус, медики виявили унікальний випадок хірургічного ускладнення. У нього почали відмирати нирки та селезінка. Про це інформують у Першому територіальному медичному об’єднанні Львова, передає “Еспресо.Захід“.

Медики розповідають, що чоловік майже вилікувався від коронавірусу, коли його почали турбувати раптові гострі болі в животі.

“КТ показало – його стан свідчив про поступове відмирання частинок одразу трьох органів – нирок та селезінки. Таке хірургічне ускладнення коронавірусної інфекції у світі називають мультифокальним тромбозом ниркових та селезінкових артерій. Звіт про такі ускладнення зробили у найстарішому медичному закладі штату Флорида – Медичній школі Міллера університету Маямі”, – зазначили в медоб’єданні.

COVID-19 має специфічний вплив на організм

За словами лікарів, на сьогодні такі випадки – це одиниці у світовій медичній практиці. Вони трапляються через те, що COVID-19 має специфічний вплив на організм. Він руйнує ендотелій – внутрішню вистілку кровоносних судин. Так, через згущення крові утворюються тромби. Вони ж блокують кровопостачання до органів, призводячи до поступового припинення їхніх функцій.

Лікарі змогли стабілізувати стан пацієнта за допомогою медикаментозного лікування.

“На щастя, на момент встановлення діагнозу фахівцям вдалося обмежитися лише медикаментозним лікуванням. За допомогою спеціального апарату препарати для розрідження крові рівномірно та цілодобово вводились пацієнту. А найсучасніший апарат контролю системи гемостазу – тромбоеластометр Rotem дозволяє у автоматичному он-лайн режимі регулювати необхідне дозування ліків, підбирати їх комбінацію та контролювати процес лікування. Зараз розвиток ускладнення призупинено”, – додали у медзакладі.

Через два тижні лікування 68-річного чоловіка виписали додому. Надалі він перебуватиме під спостереженням лікарів.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини