Ломаченко відмовляється пояснювати свою витівку у бою з Коммі, але як виявилось, на плечах у нього був не прапор Іспанії

Скандал із прапором після бою Василя Ломаченка проти ганця Річарда Коммі продовжує набирати обертів.

Червоно-жовтий стяг на плечах боксера у Нью-Йорку приймали навіть за іспанський, а користувачі соцмереж обурювалися таким вчинком і сумнівалися, яку країну він представляє, передає Обозреватель.

Насправді прапор у кольорах Іспанії із зображенням грон винограду наробив галасу у США ще в травні, коли Ломаченко за океаном готувався до поєдинку з японцем Масайоші Накатані. Заїхавши до свого будинку у Лос-Анджелесі, він підняв полотнище, яке є прапором його рідного Білгород-Дністровського чи Аккермана, як називали місто на Одещині за часів Османської імперії.

Тоді американці обурилися, що український боксер підняв невідомий їм прапор вище, ніж прапор США, що категорично заборонено. А частина підписників Ломаченка ще тоді прийняла його за прапор Іспанії.

А ось після бою з Накатані у червні 2021 року Василь вирішив обійтися в рингу взагалі без прапора чи будь-якої іншої національної символіки. Хоча для переможців це досить звичайний ритуал накинути на плечі прапор своєї країни. І тоді деякі любителі боксу почали обурюватися позицією Ломи.

Нині ж Ломаченко, який минулого року потрапив до низки скандалів після зйомок у російських фільмах та роликах, вирішив, що прапор таки потрібен. Але опинився в епіцентрі ще більш негарної історії.

Хоча сам прапор Аккермана нічого приступного у собі не приховує. Золота смужка у центрі символізує річку Дністер, у гирлі якої розташоване стародавнє місто з легендарною “Білою фортецею”. Також жовтий колір означає щедрість та багатство. Червоний колір має на увазі мужність, силу, сміливість і великодушність, поєднану з любов’ю.

А три грона винограду вказують на природно-географічну особливість Аккермана, відомого своїми виноградниками. Дехто навіть називає Білгород-Дністровський винною столицею України.

Для порівняння, прапор Іспанії виглядає так:

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини