На Львівщині шаxрай-гастролер видурив у літньої жінки 43 тисячі гривень

80-річна жителька Городка віддала зловмиснику 43 тисячі гривень нібито для проведення термінової операції її доньці, яка, за словами шахрая, травмувалася в ДТП.

Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

У середу, 10 листопада, у поліцію звернулась 80-річна жителька міста Городок. За словами заявниці, до неї зателефонував невідомий чоловік, який повідомив, що її донька потрапила у ДТП, отримала травми та для проведення їй термінової операції необхідні гроші.

Пенсіонерка повірила у вигадану історію. До неї додому приїхав невідомий чоловік, якому вона передала 43 тисячі гривень. Згодом з’ясувалось, що в аварію донька заявниці не потрапляла, а насправді літня жінка стала жертвою шахрая.

Того ж дня правоохоронці встановили, що до злочину причетний 34-річний житель Маріуполя, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння майнових злочинів.

Поліцейські розшукали зловмисника та затримали його у Львові в порядку ст. 208 КПКУ. Видурені у бабусі гроші у нього вилучили, невдовзі суд обере йому запобіжний захід.

Також правоохоронці повідомлять чоловікові про підозру за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) ККУ. Йому загрожує позбавлення волі на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває, правоохоронці розслідують причетність затриманого до вчинення інших злочинів.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини