В Полтві прорвало магістральний водопровід, (фото)

В Полтві сталася аварія: прорвало магістральний водопровід.

Про це написав львівський дигер Андрій Риштун, – пише 032.ua.

«Поки ви це читаєте тонни чистої води напряму течуть в каналізацію і там утворився водопад зі стелі. Але це не лише марнування наших грошей. Ця аварія є смертельно небезпечною. Адже інфекція з каналізації може потрапити у водопровід. І поширитися по місту. Це станеться коли, наприклад, тимчасово вимкнуть воду.

В Полтві прорвало магістральний водопровід, - ФОТО, фото-1, Фото: Андрій Риштун

Прорив водопроводу знаходиться між вулицями Франка та Шота-Руставелі. Дуже сумно, адже одразу поруч місця аварії є зручний, по сходам, вхід у Полтву. Ним, по ідеї, повинні були б спускатися працівники ЛьвівВодоканалу та оглядати стан підземних комунікацій. І виявити аварію на ранній стадії, особливо якщо це чиста вода. Повинні були б… Якби цей вхід не був заварений масивним металевим листом. Борючись з дігерами ЛьвівВодоканал сам для себе суттєво ускладнив доступ до Полтви.

В Полтві прорвало магістральний водопровід, - ФОТО, фото-2, Фото: Андрій Риштун

Подібна ситуація є і з рештою входів у Полтву. За останні десять років ЛьвівВодоканал наглухо закрив дев’яносто відсотків усіх спусків до Полтви. З того часу вони не відкривалися. Більше того, входи у Полтву на Проспекті Шевченка, в парку Франка та коло Стрийського ринку ще й додатково заклали зверху бруківкою. Так щоб їх точно і слід простив…

Останньою каплею стало нещодавнє закриття входу у Полтву коло ТЦ «Форум». Саме ним ми активно користувалися під час дослідження теми євреїв у Полтві. Наше відкриття стало світовою сенсацією та показало Львів з позитивної сторони. А вони взяли і поклали на це масивний бетонний блок.

Я неодноразово звертався у ЛьвіВодоканал з пропозиціями співпраці. Вони надають нам доступ у Полтву. А ми ділимось фото та відео з наших мандрівок. На жаль, їх відповіддю завжди було категоричне: «Ні!»

Попри усі перешкоди ми і далі продовжуємо регулярно досліджувати Полтву. На волонтерських засадах я на своїй сторінці інформую громаду міста та ЛьвівВодоканал про стан їх підземних комунікацій та аварії що там стаються. А вони потім це ремонтують. Я безкоштовно роблю їхню роботу. А вони перешкоджають…

Ще раз, тепер вже публічно, прошу ЛьвівВодоканал перестати боротися з дігерами. Пропоную об’єднати наші зусилля та разом робити місто безпечним та комфортним. Для початку, припиніть закривати входи у Полтву та розблокуйте існуючі. Щоб і Ви, і ми могли туди нормально спускатися.

Наступним кроком потрібно показати Полтву Львів’янам. Аби кожен міг на власні очі та цілком безпечно побачити свою річку!

А наразі усуньте хоча б цю аварію. І заберіть ті бетонні блоки з входу у Полтву коло ТЦ «Форум». Вони ж Вам заважають більше ніж нам!» – написав Риштун.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини