Військові ЗСУ на Донеччині вперше застосували ударні дрони Bayraktar проти окупантів (відео)

26 жовтня, українські військові на Донеччині вперше застосували ударні безпілотні літальні апарати Bayraktar проти російських окупантів.

Як передає “Новинарня“, про це повідомив волонтер Роман Донік у фейсбуці.

Кілька днів ворожі пропагандисти прокачували істерію, що ЗСУ порушили Мінські домовленості та зайшли на ворожу територію. І сьогодні з максимально можливої дальності (15+ км) обстріляли село Гранітне на Донеччині. Звичайними засобами виявити батарею не змогли – далеко. Крім того, найманці та окупанти почали масовані обстріли наших позицій з артилерії.
У відповідь та  для збереження життя вояків і цивільного населення, піднято БПЛА “Байрактар”, була виявлена батарея та ракетою знищена одна гармата. На цю хвилину. Розрахунки інших втекли. Але це не точно. Бо підняли не одного птаха. Довіряйте ЗСУ”, – написав Донік.

Згодом бойове застосування розвідувально-ударного безпілотного комплексу “Байрактар” підтвердили в пресслужбі Генштабу ЗСУ.

З 14:25 до 15:15 батарея гаубиць Д-30 російсько-терористичних військ здійснювала обстріл позицій Об’єднаних сил в районі населеного пункту Гранітне. Два військовослужбовці Збройних сил України зазнали поранення, один із них загинув. З початком обстрілу, через СММ ОБСЄ було невідкладно висунуто вимогу щодо припинення вогню, надіслано ноту дипломатичними каналами. Втім, окупанти не реагували.

З метою змушення ворога до припинення вогню, за наказом Головнокомандувача Збройних сил України було застосовано “Байрактар”. Безпілотний літальний апарат не пересікав лінії зіткнення і керованою бомбою знищив одну гармату з розрахунком російсько-окупаційних військ. Після цього обстріли українських позицій припинилися”, – повідомили в Генштабі.

“Сьогодні “Байрактар” відпрацював по артбатареї противника. Бо за**бали. Мінус одна гармата із відстані понад 11 км. Спасибі платникам податків, коштом яких була здійснена закупівля “Байрактарів”: в шматках зігнутого металу, крові й нутрощах “абізян” є і ваш вклад. Слава Збройним силам!”, – написав у фейсбуці учасник АТО, демобілізований військовослужбовець 72 омбр, письменник Мартин Брест (Олег Болдирєв).

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини