На Тернопільщині від COVID-19 померла тримісячна дитина: лікарі розповіли про трагедію

У середу, 20 жовтня, в Тернопільській області від коронавірусу помер малюк, якому було всього три місяці. Це стало першим летальним випадком внаслідок COVID-19 серед дітей у регіоні.

Інформацію підтвердив епідеміолог обласного центру контролю хвороб Володимир Паничев, передає Суспільне. Він підкреслив, що епідеміологи розпочали розслідування для з’ясування причин того, як немовля підхопило інфекцію, – пише Оbozrevatel.

“Вчора зареєстрували випадок смерті дитини віком два місяці й 29 днів. Діагноз коронавірус підтверджено посмертно. За життя він не був встановлений. Проте під час розтину тіла судмедексперт запідозрив, що це саме COVID-19”, – зазначив медик.

За його словами, було відібрано матеріали, які лабораторно підтвердили наявність у померлої дитини коронавірусу. Відомо, що вона мешкала з родиною в місті Кременець.

Приріст нових випадків COVID-19 і смертей від нього на Тернопільщині

“Смерть у такому віці – це вперше ми зареєстрували. Наші колеги з Кременця зараз займаються епідрозслідуванням, щоб з’ясувати можливе джерело інфекції”, – додав Паничев.

Зауважимо, що минулої доби на Тернопільщині підтвердили п’ять летальних випадків від наслідків коронавірусу. Також у регіоні зареєстрували 787 нових заражень, а одужали 357 жителів.

З початку пандемії на COVID-19 в області захворіли 84 673 особи, із яких 76 093 уже одужали й 1482 померли. Станом на 21 жовтня активними хворими були 7098 жителів.

Приріст одужань від COVID-19 і тих, хто продовжує хворіти, на Тернопільщині

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини