Українцям прийдуть величезні платіжки за опалення: хто заплатить в два рази менше

Українці навіть без перегляду тарифів заплатять за опалення в прийдешньому сезоні значно більше. Ті, хто використовує газ, змушені будуть віддавати за тепло в два рази більше. Тоді як українці в багатоповерхових будинках, які провели тепломодернізацію будівлі, зможуть економити до 50%.

Про те, хто і скільки заплатить за опалення, – пише OBOZREVATEL.

Скільки буде коштувати опалення з газом?

Навіть якщо ціни на тепло і гарячу воду не змінять, за газ все одно доведеться платити значно більше, ніж в минулому році. Так, наприклад, якщо на опалення будинку щомісяця витрачають 250 кубометрів газу:

  • в 2020-му потрібно було платити 1 350 грн;
  • в 2021-му доведеться заплатити 1 990 грн.

Річний тариф для населення знаходиться на рівні 8 грн за куб, змінювати його не будуть до травня 2022-го. А ось місячні ціни і тариф постачальника останньої надії (ПОН) збільшується щомісяця. Наприклад, в жовтні ціну ПОН збільшили з 12 до 16,56 грн за куб.

Як змінювалася ціна ПОН

Якщо раніше за 150 кубів потрібно було платити 1800, то в жовтні вже 2484 грн. Стільки платитимуть ті українці, які втратили свого постачальника, наприклад, якщо він не зміг виконувати зобов’язання і доставляти блакитне паливо.

Хто заплатить за центральне опалення в два рази менше?

Вартість Гкал тепла може відрізнятися в кілька разів. Це залежить від постачальника, яку енергію він використовує для генерації, скільки клієнтів користується їхніми послугами і т.д. Крім того, навіть два клієнта одного і того ж постачальника можуть платити по-різному.

Наприклад, в невтепленому будинку, без індивідуального теплового пункту (ІТП) витрати на опалення можуть бути в два рази вище, ніж в такому ж за площею житло, але з ІТП і утепленими стінами.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини