Ліжка у ковідних лікарнях Львова стрімко заповнюються новими хворими

На Львівщині кількість хворих на Covid-19 стрімко зростає. За минулу добу коронавірусну інфекцію лабораторно підтвердили у 644 мешканців області (серед них 303 львів’ян). Для порівння:15 вересня ковід виявили у 294 хворих, 16 вересня – у 552.

Ліжка у лікарнях Львова, в яких лікують кодівних хворих, швидко заповнюються. У лікарні швидкої медичної допомоги вже є 242 пацієнти, у Центрі легеневого здоров’я – 187, у госпіталі у Винниках – 160, в обласній інфекційній лікарні – 144, в «Охматдиті» – 15, – пише Zaxid.net.

Якщо у більшості районних лікарень ще минулого тижня не було хворих з коронавірусною інфекцією, то зараз стрімко більшає хворих і у них. У Стебницькій міській лікарні є вже 93 хворих, Кам’янка-Бузькій – 74, Новояворівській і Стрийській – 67.

Загалом у ковідних лікарнях області на лікуванні перебуває 1049 хворих (тиждень тому, 10 вересня, було 618).

«Центр легеневого здоров’я може прийняти 300 хворих на коронавірусну інфекцію, зараз уже є більше половини, 187. З них 97% – невакциновані. У реанімації вакцинованих нема. Щодо важкості перебігу захворювання, то вона така ж, якою була навесні», – повідомив ZAXID.NET заступник директора Центру Зеновій Наконечний.

Нагадаємо, міністр міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко повідомив 16 вересня, що чотири області Західної України наближаються до «червоного» рівня епіднебезпеки: Чернівецька, Тернопільська, Волинська та Закарпатська. Львівської області у цьому переліку вчора не було, але не виключено, що найближчим часом у цей список потрапить і вона.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини