На похід у гори депутатів Львівської облради витратили 100 тис. грн з бюджету

Доречність таких витрат на розважальну програму для депутатів залишилась без відповіді

На похід депутатів обласної і районних рад на гору Пікуй витратили щонайменше 100 тис. грн платників податків. 21 серпня кілька десятків депутатів зійшли на найвищу вершину Львівщини (1405 м), де записали відеопривітання з 30-ю річницею Незалежності України, а потім організували святкування. Похід організувала обласна асоціація місцевих рад «Ради Львівщини», яку фінансує Львівська облрада і районні ради, пише Zaxid.net

Як повідомляють «Наші Гроші. Львів», масове сходження на Пікуй організувала обласна асоціація місцевих рад «Ради Львівщини» з ініціативи Львівської обласної ради. Участь у сходженні взяли кілька десятків депутатів Львівської обласної ради на чолі з головою Іриною Гримак та її заступниками, працівники облради, депутати районних рад, а також нардеп від «Слуги народу» Ростислав Тістик.

На похід у гори депутатів Львівської облради витратили 100 тис. грн з бюджету - ZAXID.NET

На цей похід витратили близько 100 тис. грн з бюджету. Лише на тематичні футболки і поло для учасників сходження витратили 44 тис. грн. Після спуску з гори на них чекала «культурно-мистецька програма» із застіллям, яка обійшлася у 56 тис. грн – зокрема, за невелику сцену з банером і технікою заплатили 34,4 тис. грн, а тенти «зірочка» обійшлися у 22,1 тис. грн.

Натомість єдиним продуктом, адресованим безпосередньо мешканцям Львівщини, з податків яких фінансується діяльність і обласної, і районних рад, виявилось відеоролик трималістю менше трьох хвилин, записаний на вершині гори.

Засновниками обласної асоціації місцевих рад «Ради Львівщини» є Львівська обласна рада, а також колишні Жовківська, Миколаївська, Перемишлянська, Буська і Дрогобицька районні ради. Виконавчим директором асоціації є Андрій Якимів, а головою правління – голова Львівської облради Ірина Гримак.

У прес-службі Львівської обласної ради відмовились пояснити ZAXID.NET доречність таких бюджетних витрат на розважальну програму для депутатів, пояснивши, що коментувати цю ситуацію будуть лише після отримання офіційного письмового запиту на інформацію. ZAXID.NET надіслав такий запит, тепер у облради є 5 днів на підготовку офіційної відповіді.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини