Постачальники газу оприлюднили ціни для населення на вересень

Газопостачальні компанії опублікували вересневі ціни на газ для побутових споживачів. Залежно від постачальника, вартість палива для населення коливається від 7,99 до 19,8 грн/м3.

У більшості компаній газ подорожчав, порівняно із серпневими пропозиціями, – пише Zaxid.net.

Наразі місячні тарифи пропонують людям лише півтора десятка компаній із майже 70-ти, що працюють на ринку. Решта перевели своїх абонентів на базові річні тарифи з фіксованою вартістю до кінця квітня наступного року. Велика частка газопостачальних компаній взагалі відмовилась від місячних тарифів і пропонують клієнтам або річні, або сезонні (термін дії від трьох до шести місяців) тарифи.

Вартість газу на вересень у тих постачальників, котрі зберегли місячні пропозиції, коливається в межах 7,99 – 19,8 грн. Огляд цін нижче:

Вартість газу у так званого постачальника останньої надії (державна компанія «Нафтогаз») на вересень становить 12 грн/м3.

Як писав AXID.NET, причиною стабільно високої вартості газу у місячних тарифах є подорожчання цього палива на європейському ринку. Ціна газу в Україні формується на підставі імпортного паритету.

З цієї причини не дешевшає газ у річних пропозиціях, які є базовими для газопостачальних компаній та споживачів.

У липні ціна газу у місячних тарифах була в межах 7,99 – 12,6 грн/м3, у серпні 7,99 – 16,99 грн/м3.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини