Зеленська, Порошенко, Янукович та інші: як дружини президентів України давали раду з роллю перших леді

Перша леді України – це “посада”, з якою потрібно давати раду на відмінно і пам’ятати, що ви завжди перебуваєте під прицілом уваги. Так, дружини президентів мають продумувати кожне своє слово і уважно стежити за промовою під час інтерв’ю.

На думку експертки зі стилю Наталії Адаменко, перша леді не має права бути модною, а повинна бути консервативною. Детальніше про те, як перші леді України дотримувалися ділового етикету і про їхні головні помилки в стилі – пише  OBOZREVATEL.

  • Антоніна Кравчук

“Дружину першого президента України було практично не видно. Вона була скромна, сором’язлива, і вони обидва обрали для першої леді тактику непублічності. Цим вона не зробила гірше своєму чоловікові, оскільки на той час не була актуальна публічна діяльність дружини глави держави”.

Антоніна Кравчук

  • Людмила Кучма

“Дружина Леоніда Кучми була більш підготовленою до ролі першої леді, і вона зуміла впоратися зі своїм завданням. Я вважаю, що ділова жінка такого рівня не має права бути модною, а повинна бути консервативною, і Людмила Кучма з цим давала раду. Вона завжди виглядала досить стриманою та елегантною.

Важливо зазначити, що всі дружини президентів є матерями. Донька Кучми – Олена – дуже вихована і ніколи не зазнавала критики, Людмила і Леонід виростили гідну доньку”.

Людмила Кучма

  • Катерина Ющенко

“Катерина Михайлівна демонстративно підкреслювала свою приналежність українському народу, коли почала носити вишиванки. Але мені здається, що дружина Ющенка всередині так і не змогла стати справжньою українкою. Безумовно, вона добре давала раду з роллю першої леді – привнесла багато чого нового у свою посаду. Катерина була більш активною, брала велику участь у будівництві, різних проєктах, давала інтерв’ю.

Варто зазначити: дружина президента повинна пам’ятати, що люди з інших країн і ЗМІ завжди стежать за нею. Так, перша леді має продумувати кожне слово і стежити за вимовою під час інтерв’ю”.

Катерина Ющенко

  • Людмила Янукович

“Її складно коментувати, тому що вона не була такою публічною. Людмила була не те що неідеальною першою леді, але і дружиною президента бути в неї не склалося.

Проте водночас Віктор Янукович від неї не відмовився: він періодично з’являвся з нею на публіці. Думаю, це через те, що вони пройшли довгий шлях до президентства. Людмила Янукович була вірна чоловікові та підтримувала його в кар’єрі”.

Людмила Янукович

  • Марина Порошенко

“Вона гарна з себе. Мені здається, Марина найбільше відповідає поняттю дружина президента. За стилем вона завжди обирала українські бренди, що дуже правильно. Дружина Порошенка завжди була грамотно вдягнена, доречно і з нагоди.

Вона брала активну участь у благодійній діяльності та не приховувала своєї гарної фігури. Також Марина показувала своїх дітей на публіці, і це було правильним рішенням. У ролі першої леді вона завжди була делікатна в спілкуванні з колегами.

Крім того, Марина завжди прагнула брати під руку Петра Порошенка, і це не було порушенням дипломатичного протоколу”.

  • Олена Зеленська

“Олена й Володимир Зеленські дуже близькі та дружні. Олена Володимирівна повинна бути прикладом для наслідування. Звичайно, були випадки, коли нинішня перша леді неправильно чинила зі своїм дрескодом. Наприклад, не можна у Версалі бути в кросівках і водночас давати інтерв’ю.

Варто зазначити: не треба гнатися за модою і поспішати бути молодіжною та молодитися. Олена Зеленська в такому віці, що це абсолютно зайве. Мені здається, іноді одяг Олени виглядає на ній трохи мішкувато. У дружини президента чудова фігура, а її брючні костюми на два-три розміри більші роблять її старшою.

Зеленській можна порекомендувати поєднувати в собі традиції в одязі і деталями давати зрозуміти, що вона молода жінка зі смаком, яка стежить за останніми тенденціями. Крім того, Зеленська помірна щодо національного одягу.

Мені б хотілося, щоб дружина Зеленського жвавіше реагувала на проблеми, пов’язані з нашою країною. Вона має допомагати чоловікові своєю участю по-жіночому, оскільки багато жінок на неї рівняються. Так вона б зробила дуже багато для свого чоловіка”.

Олена Зеленська

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини