«У мене нема серця, бо я зібрав трьох людей з aмпyтaцiєю і гнав їх крізь туман та сніг»: мандрівник зі Львова зводив ветеранів на Казбек (фото)

Сергій Романовський, Володимир Воропай та Ігор Заставний здолали маршрут у 5034 метри.

Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив мандрівник зі Львова Віталій Дячук, який лікує ветеранів горами, передає “Еспресо.Захід“.

“Казбек. Класичний маршрут. 5034 метри. Нічого особливого. Мене часто питають, що я відчуваю, коли стою на вершині, в момент тріумфу. Як правило, нічого, окрім внутрішньої втоми та спустошення. Але мова не про мене. В трьох людей на цьому фото немає нижньої кінцівки – ноги. А в мене немає серця та совісті, бо я зібрав, трьох людей з ампутацією і гнав їх крізь туман та сніг, по сипухах, снігу та льоді. Вчив зарубатися під час зриву, в’язати вузли, не боятися і робити те що треба. Дякую вам”, – написав Віталій Дячук.

На гору, зокрема, піднялися Сергій Романовський, Володимир Воропай та Ігор Заставний, двоє з яких також львів’яни.

Зазначимо, львів’янин Віталій Дячук – перший українець, який самотужки пройшов Великий Гімалайський шлях. А це 1500 км за 72 дні. Віталій Дячук уже понад 20 років займається улюбленою справою – активним відпочинком у горах. За цей час він побував у десятках країн світу та зійшов на чимало небезпечних вершин. З початком Революції Гідності та бойових дій на Донбасі Віталій активно долучився до оборони української свободи та суверенітету. Крім цього, мандрівник створив унікальний проєкт Nomad.live, мета якого – реабілітація військових завдяки походам у гори.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини