Замінили вітрини і зіпсували фасад: у Львові пошкодили пам’ятку архітектури

Нещодавно власники чи орендарі приміщень на першому поверсі будинку на вул. Саксаганського, 11 провели роботи із заміни дерев’яних вітрин на пластикові, а також пошкодили фасад будівлі.

Про це повідомляють у Львівській міській раді, передає “Еспресо.Захід“.

На вул. Саксаганського, 11 провели роботи, які пошкодили будівлю. Зазначають, що власники заміни дерев’яні вітрини на пластикові, а також пошкодили фасад будівлі. Управління готує звернення у правоохоронні органи, адже будинок є пам’яткою архітектури, а фасад повністю відреставрували за кошти міського бюджету.

“Будинок на вул. Саксаганського, 11 є окрасою нашого міста. Впродовж 2018-2019 року за кошти міського бюджету ми провели роботи з реставрації даху і фасаду будівлі. Однак позавчора всі дерев’яні вітрини на першому поверсі цього будинку замінили на пластик. Також понищили фасад. Зараз управління охорони історичного середовища готує звернення у всі правоохоронні органи з цього приводу. Дерев’яні вікна треба відновити і відновити фасад”, – зазначив Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

Нагадаємо, у 2019 році в будинку на вул. Саксаганського, 11 завершили реставрацію даху і фасадів. Тоді місто на ці роботи витратило 5,5 млн грн. Цей будинок знаковий для Львова, зразок пізньої сецесії. Сьогодні тут є житлові площі, а на першому поверсі комерційні заклади.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини