Нові правила в’їзду для українців у Польщу через епідситуацію: перелік умов

Польща змінила правила в’їзду для українців через ситуацію із коронавірусом. 

Із 30 березня Польща оновила правила в’їзду для тих, хто прибуває з країн шенгенської зони. Для осіб, які приїжджатимуть з країн шенгенської зони та тих, які розташовані поза нею діятимуть різні умови. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОДА., пише 032

Умови для країн шенгенської зони:

  • під час перетину кордону потрібно пред’явити негативний результат ПЛР або антиген-тесту, зробленого не більше, ніж за 48 год до перетину кордону;
  • якщо відсутнє тестування, необхідно піти на карантин, який можна скоротити за умови отримання негативного ПЛР або антиген-тесту, зробленого на території Польщі.

Умови для країн з-поза Шенгенської зони:

  • кожен має піти на самоізоляцію, незалежно від наявності негативного ПЛР-тесту, зробленого в країні звідки приїжджає.
  • дострокове припинення карантину можливе, якщо буде негативний результат ПЛР або антиген-тесту у Польщі.

Щодо сухопутних кордонів Польщі, то на кордоні з Чехією та Словаччиною стандартного контролю немає, але на кордонах будуть патрулі, які перевірятимуть, чи відповідають ті, хто перетинає кордон, вимогам дійсного тесту.

Наразі у Польщі до 9 квітня діють нові обмеження через третю хвилю пандемії. Міністр охорони здоров’я Адам Недзельський не виключає, що ці правила будуть продовжені. Все залежатиме від захворюваності мешканців на коронавірус.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини