Венедіктова подала до суду на журналістку Яніну Соколову й гостя її програми – агента НАБУ Шевченка

У січні Євген Шевченко, відомий як позаштатний агент НАБУ, в ефірі програми журналістки Яніни Соколової звинуватив генпрокурорку Ірину Венедіктову в одержання хабаря від ексміністра екології Миколи Злочевського.

Венедіктова подала проти викривача й журналістки позов про захист честі, гідності та ділової репутації, – пише інтернет-видання “Гордон“.

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова подала цивільний позов проти журналістки Яніни Соколової та Євгена Шевченка, який відомий як позаштатний агент Національного антикорупційного бюро. Про це проінформувала сама Соколова 3 березня у Facebook.

Журналістка опублікувала знімок повідомлення із суду, у якому йдеться, що позов розглядатиме Печерський районний суд Києва, перше засідання призначено на 1 квітня.

Предмет спору – захист честі, гідності та ділової репутації, спростування недостовірної інформації. Серед відповідачів також ТОВ “ТРК “Інтеррадіо”.

Соколова пише, що позов стосується інтерв’ю Шевченка в її програмі “Соромно”, яка вийшла в ефір 20 січня 2021 року. Під час бесіди агент НАБУ розповідав про хабар на суму $6 млн за закриття провадження, у якому фігурує ексміністр екології Микола Злочевський. Шевченко брав участь в операції із затримання фігурантів справи про хабар.

Агент НАБУ сказав в інтерв’ю Соколовій, що Венедіктова намагається цю справу “потушити, закрити, злити”.

“Чому? Питання, мені здається, зрозуміле. Мова йде про великі гроші. […] Злочевському є за що купувати наших посадовців і суддів. Я кажу це прямим текстом: вона [Венедіктова] взяла хабар у Злочевського, щоб закрити цю справу. Тому що інших мотивів бути не може”, – сказав він, зазначивши, що можливого передання хабаря не задокументували.

Соколова пише, що їй дивно бачити себе серед відповідачів.

“Не знаю, чому я фігурую як “відповідач”. Інтерв’ю – це спілкування журналіста з гостем. Моя справа – питати. Відповідає в інтерв’ю гість. Ірино… Ви точно юрист? Тоді ви маєте бути в курсі чинного законодавства щодо свободи слова й журналістської діяльності”, – зазначила вона.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини