Працівницю «Укрпошти», яка не хотіла розмовляти українською і назвала клієнта «бидлoм», звільнили

У Кривому Розі з посади звільнили  заступницю відділення “Укрпошти”, яка порушувала карантинні вимоги та “Закон про мову”. Подібну поведінку своєї працівниці тут назвали “неприпустимою”.

Про це ТСН.ua розповіли у пресслужбі компанії.

“Ситуація з приводу скарги відвідувача щодо порушення працівником відділення Укрпошти у Кривому Розі зачепила одразу декілька важливих аспектів. Окрім порушення норм Законів про мову та обов’язкового використання засобів індивідуального захисту, співробітник знехтувала правилами обслуговування клієнтів, підвищувала голос та використовувала лайливі слова”, – розповідають у пресслужбі “Укрпошти”.

Тут додають, що мовою поштового зв’язку “Укрпошти” відповідно до ст. 4 Закону України “Про поштовий зв’язок” є державна мова, а додатково працівникам через внутрішні канали комунікації були надані роз’яснення про обов’язкове обслуговування, надання інформації про товари та послуги клієнтів українською мовою.

“В разі порушення працівниками виконання мовного закону співробітник отримує попередження та з ним проводиться роз’яснювальна робота. Щодо ситуації у Кривому Розі, “Укрпошта” вважає неприпустимим подібну поведінку працівниці. Враховуючи невиконання мовного закону, неодноразові скарги клієнтів щодо неввічливого спілкування та порушення стандартів якості обслуговування, ігнорування внутрішніх розпоряджень,  компанія прийняла рішення про звільнення співробітниці”, – розповіли ТСН.ua у пресслужбі компанії.

В “Укрпошті” зауважили, що після набуття чинності окремих положень ЗУ “Про забезпечення функціонування української мови як державної” від 16 січня 2021 року подібних скарг на працівників “Укрпошти” не надходило.

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини