На Прикарпатті розгортають тимчасовий “ковідний” шпиталь і вже відправляють хворих до Львівської області

Мобільний шпиталь облаштують на базі Богородчанської ЦРЛ.

Прикарпаття вже кілька днів перше у коронавірусній статистиці – за добу померло вже 10 людей і майже 800 захворіло. Тут готуються розгортати тимчасовий “ковідний” шпиталь, передає ТСН.

З години на годину, тільки-но дозволять погоді умови, тут на ДСНСівський борт з Києва, який привезе на Прикарпаття обладнання для мобільного шпиталю.  Наразі йдеться про 120 ліжок, кожне з кисневим концентратором, кілька ШВЛів, та інше необхідне обладнання.

Мобільний шпиталь облаштують на базі Богородчанської ЦРЛ – це райцентр за 20 км від Івано-Франківська. Лікарню повністю переобладнають під “ковідну”. І зараз розробляють так званий “маршрут пацієнта” – тобто кого саме і звідки туди зручно буде везти.

Саму модульну конструкцію шпиталя привезуть, коли потеплішає. “Зараз розгорнути мобільний шпиталь на вулиці – це будуть великі затрати на обігрів цього корпусу. Тому ми проаналізували ситуацію, що краще використати обладнання шпиталю і розгорнути його всередині приміщення. Найкраще це робити на базі існуючого закладу охорони здоров’я”, – пояснює головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини