Дмитро Разумков відмовився підтримати санкції проти каналів Медведчука

Спікер Верховної Ради України Дмитро Разумков відмовився підтримати санкції Ради національної безпеки проти правої руки Віктора Медведчука Тараса Козака. Зокрема, йдеться й про анулювання ліцензій телеканалів 112, NewsOne і ZIK, які йому належать.

Про це повідомляє “Бабель” із посиланням на джерело в Офісі президента. Разумков, який є одним із 19 членів Ради, не підписав рішення РНБО, – пише obozrevatel.

Відповідно до закону, рішення РНБО ухвалює не менш ніж 2/3 голосів від свого складу, набирають чинності вони після відповідного указу президента України.

В ефірі “112 каналу” зазначили, що це рішення підтримали 17 із 19 членів Ради нацбезпеки. Але, за інформацією журналістів, ще один член РНБО був у відрядженні.

Разумков заявив, що санкції проти каналів Медведчука – це погано. Так він прокоментував свою відмову підписати рішення РНБО.

Спікер ВР вважає, що покарати його можна було за допомогою українського законодавства, не застосовуючи санкцій. За його словами, анулювання ліцензій телеканалів – це погано, незважаючи на те, чиї вони.

“Я утримався. Санкції добре там, де ми не можемо покарати за українським законодавством. А тут все не на місці. І щодо каналів – санкції це погано. Незважаючи на те, чиї вони”, – сказав Разумков.

До теми: Президент підписав указ про санкції проти депутата ОПЗЖ Козака і телеканалів, які пов’язують із Медведчуком

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини