«Як підлі криси натовп поршенківців пристроївся позаду об’єднаного маршу» – атовець розповів, як Порошенко з’явився у Марші захисників

Попередньо планувалося, що Порошенко та його соратники не братимуть участь у Марші захисників на День Незалежності.

Про це написав у своєму Facebook атовець та громадський діяч Станіслав Краснов, – повідомляє Про Львів.

Однак Порошенко таки приєднався до Маршу захисників у процесі ходи, раптово влившись у ряди військових разом зі своїми однопартійцями. Ветеранів обурило також те, що в процесі ходи п’ятого президента України ще й знімали для політичної виборчої реклами.

Краснов також зазначає, що частина військових, побачивши Порошенка у своїх рядах, покинула Марш захисників.

“Два дні я тримався і мовчав, але більше не буду.
Та ганьба, цинічна брехня та маніпуляція, що сталась на День Незалежності, не може залишити нормальну людину байдужою.
Ще за пару місяців до Дня Незалежності різні організації почали планувати масовий захід для ветеранів, волонтерів, патріотів.

По суті це було продовження чудового заходу “Хода нескорених”, що проходить щороку з 2016 року, як народна альтернатива провладним парадам.
Особисто я (як і інші учасники) ці марші сприймав саме як виступ проти порошенка та його злочинної ненажерливої політики в 2016, 2017, 2018 роках. Я їх називав саме “Хода проти порошенка”.

Зовсім не дивно, що основною і логічною вимогою більшості учасників була повна аполітичність заходу цього року. БЕЗ партійних прапорів. БЕЗ політики. БЕЗ порошенка і зеленського.

Курсували вперті чутки, що порошенко все ж таки хоче прийти і очолити ходу. Тому настрої у хлопців добровольців були самі радикальні – від найжорсткішого – запинати ногами, до середнього – облити з відра кров’ю, і легкого варіанту – стати перед ним ланцюгом в прострелених бронежилетах (бо його генерали продавали в армію підробні броники) та заблокувати його.

Врешті, якби люди знали, що він з’явиться і навіть зазіхне на очолення ходи – 90% просто не прийшли би.
Порошенківці клятвено обіцяли що самого порошенка не буде.

Я ж не проти, що деякі політики були на ході. Навіть за. Андрій Білецький, Кошулинський, Ярош, Микола Коханівський – це в основному бойові командири, що очолили свої підрозділи. Не як політики. І вони точно не зазіхали очолити марш. Так само, будь яка людина могла йти в марші. Навіть порошенко (хоч він і пересадив тисячі добровольців, торгував на крові, принципово не давав УБД добровольцям). Але йти як людина. І нічого не очолювати.

Що ж розгорнулось насправді?
Як підлі криси натовп порошенківців пристроївся позаду всього об’єднаного маршу, в якому йшли тисячі ветеранів, добровольців, волонтерів, членів родин загиблих, йшли чи їхали на візках важко поранені інваліди.

І як справжній чорт з табакерки, десь на половині ходи (на Бесарабці) до цього натовпу долучився порошенко.

Коли колони почали збиратись на Майдані, досвідчений сивоногий політик швидко, під десятки камер, став ніби то попереду всього маршу. Його масовка з партійними гаслами та машиною озвучки і самим порошенком попереду, розштовхали людей та посунулись в бік Європейської площі.
Багатотисячна хода ветеранів на Майдані виступила просто в ролі безкоштовної масовки для бариги.

А його телеканали, проплачені змі, карманні блогери – виставили це як ніби порошенко і організував і очолив марш.
Навіть партійний сайт порошенка без удаваної скромності виставив що “Петро Порошенко з дружиною Мариною пройшли на чолі колони ветеранів війни” – скрін на фото під постом.

Додаткова гнусна цинічність – що під час цього всього навіть знімалась політична реклама на вибори!!!!
Особисто мені дуже пощастило не взяти участь в цій ганьбі. Хоч я і був в ході відпочатку
Комітет визволення політв’язнів з рядом добровольчих батальйонів в цей день запланували захід під МЗС щодо звільнення наших сімох хлопців, яких не хочуть включати в списки, з російського полону.

І ця благородна справа врятувала нас від ганьби.Ми з ОУНом повернули відразу на Михайлівську.
Хтось з підрозділів та батальйонів, побачивши сивоногого баригу, відразу розвернулись і пішли з заходів на Майдані.

Хтось, наприклад як Азов – пішли по своєму плану на Банкову.

Але більшість людей, абсолютно не підозрюючи, що відбувається, з найкращих, найсвітліших міркувань – відпрацьовували безкоштовною масовкою у хитрого олігарха.
І це дуже гірко.”

Два дні я тримався і мовчав, але більше не буду. Та ганьба, цинічна брехня та маніпуляція, що сталась на День…

Gepostet von Stanislav Krasnov am Mittwoch, 26. August 2020

Редакція може не поділяти тексти та(або) погляди авторів і не несе відповідальність за їхні матеріали. Також редакція не несе відповідальності за коментарі, які розміщені в соціальних мережах під інформаційними матеріалами редакції.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини