На посаду директора ліцею №45 у Львові претендує “відмінниця” Генконсульства РФ

У липні управління освіти Львова оголосила про конкурс на посаду директора ліцею №45. 25 серпня має відбутися конкурсний відбір. Станом на нині, зареєстрували трьох кандидаток: Ванду Бонецьку, Аліну Врублевську та Оксану Карпій.

Як зауважив львів’янин Святослав Літинський, раніше ліцей №45 був із російською мовою навчання та “прославився” не одним скандалом навколо проросійських заходів організованих у закладі. Один зі скандалів розгорівся навколо висловів дитини дикреторки цього ліцею, яка в соцмережі називала Львів “розплідником рагулізму та нациків”. Зараз же, з його слів, на вакантну посаду претендує заступниця попереднього директора, яка у 2011 році навіть отримувала похвальні грамоти від Генконсульства РФ, передає 032.ua.

Ймовірно, Святослав Літинський має на увазі Ванду Бонецьку, яка за даними на сайті ліцею №45, є заступницею директора освітньої установи з виховної роботи. Більше інформації про неї знайти не вдалося.

Скріншот із сайту ліцею №45

“Від ГО я вже скерував звернення в ЛМР щодо недопущення осіб із подібною репутацією на посади, які будуть виховувати майбутнє покоління українців. Сподіваюся, чиновникам ЛМР, під час відбору, проукраїнська (державницька) позиція допоможе уберегтися від неправильного вибору!”, – заявив Літинський.

Нагадаємо, у березні 2020 року директорка ліцею №45 отримала догану за опубліковані на сайті закладу документи про прийом дітей на навчання з російською мовою викладання. Торік розгорівся скандал через те, що у ліцеї проводили круглі столи на тему українсько-російської співдружності.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини