“ЄС” заявила про фальсифікацію справ проти Петра Порошенка і вимагає розслідування

Петро Порошенко

“Європейська Солідарність” вимагає створення тимчасової слідчої комісії парламенту для розслідування фактів втручання Офісу президента та Генерального прокурора в роботу Державного бюро розслідувань та фальсифікації справ проти лідера опозиції Петра Порошенка.Про це під час Погоджувальної ради заявила співголова фракції Ірина Геращенко, – пише Газета.юа.

Вона, зокрема, нагадала про скандальні свідчення керівника групи слідчих ДБР Олега Корецького, який заявив про тиск з боку Венедіктової і Соколова на слідчих у справах проти Порошенка.

“Якщо олігархічні канали не помічають “українського Уотергейту”, який розв’язався минулого тижня, це не означає, що його немає, коли є прямі свідчення керівництва силових структур і спеціальних органів про пряме втручання в їхню роботу і вказівки Банкової, зокрема і Зеленського, щодо політичних репресій проти опозиції”, – заявила Геращенко.

“Я хочу нагадати, що система, яка створювалася задля впровадження в країні справедливості – сьогодні формується, як карально-репресивна. І той фарс, який відбувся в Печерському судилищі минулого тижня, коли чергова справ проти лідера опозиції Петра Порошенка розвалилась, тільки свідчить про ганебність ситуації, яка відбувається в країні, коли в Зеленського немає свого порядку денного у вирішенні економічних, соціальних проблем держави і тому залишаються тільки репресії”, – наголошує Геращенко.

“Європейська Солідарність” вимагає створення тимчасової слідчої комісії щодо фальсифікації справ щодо лідера опозиції п’ятого президента Петра Порошенка і тиск на ДБР та інші силові структури”, – заявила співголова фракції.

Вона також нагадала, що сьогодні відбувається судилище проти Яни Дугарь, Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко, які більше шести місяців знаходяться в слідчих ізоляторах. “Справа розвалюється на очах, прокурори туди не з’являються, але ж Зеленський вже визнав їх винними, тому людей тримають під вартою. Ми вимагаємо, щоб все це стало предметом розслідування ТСК”, – зазначила Геращенко.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини