На Закарпатті збирали підписи за скасування історичної угоди та повернення регіону до Угорщини

У Закарпатській області збирали підписи, щоб оскаржити результати Тріанонського мирного договору, який підписали ще у 1920 році. Ним цей регіон переходив від королівства Угорщина до Чехословаччини.

За даними оперативників, до розробки збору підписів була причетна іноземна організація. Саме вона залучила українця для збору підписів мешканців області на підтримку петиції щодо скасування умов Тріанонського мирного договору, йдеться на сайті СБУ, передає 24 канал.

Що таке Тріанонський договір

Це мирний договір, укладений 4 червня 1920 року між союзними державами Антанти у Першій світовій війні та Королівством Угорщина. За договором Підкарпатську Русь (Закарпаття) та Словаччину включено до складу Чехословацької республіки. Трансільванія та Східний Банат передавалися Королівству Румунія; Хорватія, Воєводина та Західний Банат – Королівству Сербів, Хорватів та Словенців; провінція Бургенланд – Австрійській республіці. Королівство Угорщина відмовлялося від будь-яких прав на порт Рієку (Фіуме), визнавала незалежність Чехословацької республіки та Королівства Сербів, Хорватів та Словенців.

Набувши чинності 26 липня 1921 року, договір зафіксував розпад Австро-Угорської імперії

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини