«Побачите: він ще буде піаністом…»: у лікарні швидкої допомоги провели унікальну операцію

У Львівській лікарні швидкої медичної допомоги провели унікальну високоточну операцію: пришили відрізані циркуляркою три пальці на руці 38-річному чоловіку. Оперував – завідувач 1 хірургічного відділення Львівської лікарні швидкої медичної допомоги Гнат Герич.

Випадок стався у Пустомитах, де живе цей 38-річний чоловік. Чотири дні тому майстрував собаці буду і під час роботи з циркуляркою вмить позбувся трьох пальців лівої руки, передає Високий замок.

Він приїхав до нас на велосипеді, — розповідає директор Львівської лікарні швидкої медичної допомоги Олег Самчук. — Сам приїхав, без пальців. А потім приїхала дружина поїздом і привезла пальці у мішечку з льодом. Ми пальці «промили», підготували до операції і відразу прооперували, пришивши пальці його власнику. Операція тривала шість годин, пришили судинку до судинки, всі нерви, м’язи. Все пройшло успішно

— Це складна операція?

— Звісно. Це дуже складна операція, високоточна мікрохірургічна операція, які проводять лише у кількох медичних закладах в Україні. Операцію провів хірург Гнат Герич разом з інтернами-хірургами та анестезіологами. За допомогою мікрохірургічного мікроскопа хірурги надавали невідкладну допомогу, відновлюючи усі структури пальців чоловіка: артерії та сухожилки. Операція вкрай складна технічно. Уявіть, як це накладати судинний шов на пальцеву артерію, що ледь товстіша від людської волосини

— Чому він пальці відразу не взяв до лікарні?

— Бо чоловік приїхав першим у такому стані, а вже потім дружина підвезла пальці. Але це вже не суттєво: пальці рухаються! Все відбулося вчасно і добре. Побачите: він ще буде піаністом!

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини