Випускний 2020: як святкуватимуть випускні вечори у Львові

Цього року в області майже 15 тисяч випускників шкіл. Випускні вечори, до яких 11-класники почали готуватися ще з початку навчального року, Міністерство освіти рекомендує не проводити.

Учні 11-Б класу львівського ліцею № 28 планували відсвяткувати випускний вечір у ресторані. Підготовка до цієї події розпочалася восени, – пише suspilne.media.


Суспільне Львів
Випускники 28 ліцею: Богдан Синчук та Ольга Арабська

“Якщо я не помиляюся, наприкінці осені ми замовляли заклад вже. Ми приблизно три місяці початку навчального року визначалися, що ми будемо робити і де, і вже займалися організацією, починаючи із зими”, – розповідає випускник Богдан Синчук.

Ольга Арабська показує сукню, яку замовила для випускного. Проте коли її одягне, одинадцятикласниця не знає, бо від ідеї святкування у ресторані відмовились, через пандемію.

“Спочатку був трохи шок, бо сукня уже куплена, висить у шафі, уже замовлені перукарні – усе напоготові, але треба було викручуватися із ситуації, розуміти, що важливіше – це наше здоров’я, а не святкування випускного”, – каже випускниця Ольга Арабська.


Фото Ольги Арабської
Випускна сукня Ольги Арабської

Проте ліцеїсти все ж планують святкувати випускний: активно і на природі. Вони вирішили піднятися на Говерлу.

Одинадцятикласники 77-ї школи планували відсвяткувати закінчення школи поїздкою в Італію, проте її відмінили.

“Свідомо підходили як до вибору святкування, так і до того, що в умовах сьогодення – це неможливо зробити. Тому я десь тішуся тим, що немає таких глибоких розчарувань, а є розуміння ситуації”, – каже директорка школи №77 Зоряна Демчук.

Оксана Мельник – співвласниця туристичної компанії. Вона каже, випускні тури закордон активно бронювали восени, проте за час карантину не надійшло жодної заявки, а кожен десятий відмовився їхати у випускний тур.

Міністерство освіти радить цього року відмовитись від випускних вечорів.

“Все є звичайно на розсуд батьків, але сподіваємося, і ми є переконані, що батьки є відповідальними людьми і розуміють відповідальність за прийняття тих чи інших рішень щодо випускних”, – каже директор обласного депавртаменту освіти і науки Олег Паска.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини