Куди поїхати зі Львова кататись на сноуборді чи лижах: огляд найближчих гірськолижних курортів

Всі гірськолижні курорти обіцяють незабутні враження, хороший настрій й все таке інше. Залишилось тільки вибрати.

Редакція 032.ua традиційно підготувала огляд найдоступніших місць для активного зимового відпочинку: де можна покататися на лижах, сноубордах та сноутюбах біля Львова у 2019 році та скільки це коштуватиме.

“Казкова поляна”

undefined

Цей гірськолижний комплекс пропонує найширший список послуг для зимових видів відпочинку. Не вмієте кататись? Не страшно, вас навчать у спеціальній школі. Вмієте кататись? Ласкаво просимо на трасу протяжністю 900 метрів з одним бугельним підіймачем. Забули якусь дрібничку чи взагалі не маєте з собою спорядження? Одразу на місці все можна взяти на прокат. Хочеться пустувати? Завжди є сноутюби.

Особливість оплати – не за час катання, а за кількість спусків, під що працює тутешня система абонементів. Однак не забудьте уточнювати ціни на сайті, адже вартість послуг міняється залежно від календаря.

“Казкова поляна” розташована у селі Поляна Миколаївського району, пів години зі Львова автівкою (35 км). Зі Львова туди можна доїхати 228 автобусом, з автостанції на Стрийській.

Години роботи: кожен день з 10:00 до 19:00 (з 09:00 до 20:00 у вихідні).

“Буковиця”

“Буковиця” в Бориславі біля Трускавця працює з 2016 року. З того часу охочі до зимового відпочинку можуть покататись тут на лижах та сноубордах (від 80-100 грн – до 2500), спуститися з гори на надувних санчатах (від 150 грн за 1 год), відвідати місцеві екскурсі, оглянути місцевість на підіймачі (50-80 грн) та записатися в лижну школу: як індивідуально, так і в складі груп з різною кількістю учасників).

Результат пошуку зображень за запитом ""Крутогір""

Курорт влучно розмістився неподалік таких містечок як Борислав, Трускавець та Східниця, в яких можна лишитися на довший час.

Години роботи: 10:00 – 17:00 у будні, 09:00 – 17:00 у вихідні

Дістатися зі Львова складніше через довшу відстань, однак на сайті представлений детальний план кількох можливих маршрутів.

“Чарівні озера”

Пов’язане зображення

Найближчим серед усіх курортів є тренінговий центр Майдан “Чарівні озера” – 25 кілометрів від Львова. На сайті курорту сказано, що місцеві ландшафти нагадують “карпатсько-альпійські”, а сам комплекс розраховано на 100 осіб. Неподалік можна відвідати Головний європейський вододіл, який ділить континент вздовж на дві частини – “північну” й “південну” умовно.

Територія облаштована тенісними кортами, футбольним, волейбольним та дитячим майданчиками. Якщо їхати влітку, то є можливість рибалити, але взимку, щоб зігрітися, можна розважити себе та друзів більярдом та сауною з басейном.

До бази відпочинку можна доїхати зі Львова 295 маршрутним таксі з Автостанції №2 до Крехова, а звідти вже недалеко до “Чарівних озер”.

Години роботи краще уточнювати за номерами телефону: +38-032-297-30-07 – адміністратор, або +38-032-297-34-62 – диспетчер.

“Крутогір”

Пов’язане зображення

Цей курорт запевняє, що ідеально підходить тим, хто тільки вчиться кататися на сноуборді чи лижах. Звідси ж, до речі, можна вирушити до найвідоміших курортів “України”. Неподалік – парк “Сколівські Бескиди”, трохи далі – історичний Борислав з нафтовидобувними вишками.

Що пропонується: кілька трас, бугельний підіймач, мультиліфт, можна також пройти індивідуальні заняття с інструктором, взяти спорядження напрокат. Трішки екстриму – на території бази немає готелів чи хостелів, однак є можливість взяти на прокат намет, каримат і спальний мішок.

На курорт краще за все їхати через Східницю чи Трускавець, а до них – залізницею. Відстань “Львів – Східниця” – 120 кілометрів.

Траси гірськолижного курорту “Славське”

Результат пошуку зображень за запитом "славське лижі"

“Славське” взагалі масштабне місце для будь-якого відпочинку. Але якщо зимові види, то в доступі для відпочивальників багацько трас, на будь-який рівень: і для туриста-новачка, і майстрів спорту. На трасах працює загально 20 підіймачів, 2 з яких – канатно-крісельні дороги, решта 18 – бугельні. Однак черга на вихідні може тривати й по 20 хвилин. Прокат лижного комплекту – від 50-150 грн в день, сноубордів – від 70 грн.

Найрізноманітніші траси можна знайти на горі Тростян, з них 6 – міжнародного рівня. Крісельна дорога у 2 сторони, наприклад, 210 грн.

А на горі Погар пів дня катання коштує 200 грн, повний – 300. Для дітей діють знижки. А от на горі Високий Верх кататися коштує трохи дорожче – 400 грн. Знайти житло в Славському не так складно через велику кількість готелів та хостелів. В середньому, зняти кімнату коштує від 130 гривень і більше.

Їхати в Славське краще електричками, якщо немає власного транспорту.

Нагадаємо, що активно проводити час на морозному свіжому повітрі можна й не на гірськолижних курортах, а й в центрі Львова. Наприклад, можна сходити на ковзанку – у місті Лева їх 4.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини