Двоє студентів зі Львова перемогли на конкурсі інновацій у Сінгапурі

Загалом перемогу у змаганнях вибороли четверо студентів з України.

Львів’яни Дмитро Лопушанський та Софія Петришин здобули перемогу на Глобальному конкурсі інновацій (Advanced Innovation Global Competition 2019) у Сінгапурі. Про це 17 листопада Мала академія наук України на своїй сторінці у Facebook, передає Zaxid.net.

Золоті медалі на конкурсі вибороли четверо студентів, які є учнями Малої академії наук України. Серед переможців двоє львів’ян – Дмитро Лопушанський та Софія Петришин.

«У змаганні могли взяти участь проекти, що вже мають робочий прототип і готові до запуску на світових ринках. У складі журі – представники Массачусетського технологічного інституту, Наньянського технологічного університету, Державного університету Малайзії та інших провідних наукових установ світу. Це велика перемога для України в сезоні наукових змагань 2019!», – розповів заступник директора НЦ «МАНУ» Євген Кудрявець.

Феєрична перемога української збірної на Глобальному конкурсі інновацій (Advanced Innovation Global Competition 2019) у…

Gepostet von Мала академія наук України am Sonntag, 17. November 2019

Окрім того, перемогу в конкурсі вибороли киянин Назар Поночевний та Ольга Харасахал з Маріуполя. Остання також отримала нагороду «Кращий серед кращих».

До слова, Дмитро Лопушанський закінчив львівський ліцей №8. Наразі хлопець навчається на факультеті прикладних наук УКУ. Винахід Дмитра дозволяє незрячим розпізнавати кольори, знати про рівень освітлення приміщення і виявляти перешкоди на відстані до одного метра. З цим винаходом Дмитро Лопушанський переміг на наукових змаганнях у Малайзії.

Софія Петришин закінчила НВК «Школу-ліцей «Оріяна» у Львові. Наразі дівчина також навчається на факультеті прикладних наук УКУ. Винахід Софії Петришин перетворює цифрову інформацію на шрифт Брайля для незрячих. З цим винаходом вона завоювала «бронзу» на міжнародній Олімпіаді геніїв у США.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини