Одне з найстаріших видань Австрії рекламує поїздку залізницею з Граца і Відня до Львова

Територія навколо головного львівського залізничного вокзалу.

З грудня на поїзді з пересадкою можна буде дістатися з Граца і Відня до Львова і Одеси.

В Австрії популяризують залізничні поїздки в Україну, повідомляє ЦТС.

Так, одне з найстаріших видань в країні – Salzburger Nachrichten – опублікувало матеріал про поїздку з Відня до Львова на поїзді.

У публікації австрійським читачам розповідають, як відбувається прикордонний контроль на угорській прикордонній станції Захонь, а потім – в українському Чопі.

“Після цього відбувається видовище, заради якого, принаймні, любителям поїздів подобається виходити вночі: поїзд перекладається з європейської на українську широку колію. Вагони піднімають і змінюють ходову частину”, – пише автор статті Ірис Буртшер, додаючи, що, “крім офіційного нічного порушення спокою “в такій подорожі” немає нічого неприємного “.

У матеріалі йдеться про те, що поїздка відбувається в вагоні УЗ, побудованому ще в НДР, а в складі поїзда є вагон-ресторан, де можна покуштувати страви угорської кухні. Далі репортаж присвячений тому, як можна провести час у Львові і, що можна побачити в місті, яке “з’єднує Схід і Захід, і змушує серця хіпстера битися швидше”.

Відзначимо, що в матеріалі Salzburger Nachrichten йдеться про безпересадочний вагон №147 Відень-Київ, який прямує через Будапешт, Дебрецен, Ніредьгазу, Чоп, Мукачево, Львів. З австрійської столиці поїзд відправляється о 16:42, а до Києва прибуває на наступний день о 17:21.

Нагадаємо також, що австрійська федеральна залізнодорожна компанія ÖBB з грудня запускає потяг Грац-Відень-Краків-Перемишль. У Перемишлі можна буде пересісти на потяг №36 “Укрзалізниці”, який слідує до Одеси через Львів, Тернопіль, Хмельницький.

В зимовому розкладі час пересадки з поїзда №36 Одеса-Львів-Перемишль на поїзд Eurocity 104 Перемишль-Відень-Грац і в зворотному напрямку планують збільшити.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини